Ha amerikai autó az álmod, akkor lehet a használt piac a barátod?

Hazánkban az amerikai autó forgalmazás kicsit olyan, mint a fehér holló: ritka jelenség. Éppen ezért a használt járművek piacán sem túlságosan túltelített a választék, már ami az amerikai márkák világát illeti. Pedig miért ne vágyhatnál egy belevaló, tengerentúli modellre? Mert hogy van élet a klasszikus divatkocsikon és izomgépeken túl is. Miért ne repeszthetnél a hétköznapok szürkeségében egy igazi amerikai négykerekűvel, aminek még ráadásul az árát is ki tudod gazdálkodni? Nyilván ezért lényeges, hogy a jármű használt legyen, pláne hogy hazánkban tényleg nagyítóval kell keresni az autentikus darabokat, viszont kintről behozatni egy autót, nos több, mint utópisztikus és nem kissé költséges ötlet.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy nem egy tipikusan amerikai márka itthon teljességgel ismeretlen, még akkor is, ha a tengerentúlon az elsők között szerepeltek az autógyártás történetében. Ettől függetlenül néhány rajongónak köszönhetően simán találhatsz olyan verziókat a hazai repertoárban, amik egyébként nem gurulnak két másodpercenként az utakon.

Cadillacből ugyan forgalmaztak itthon több fajtát is, ám viszonylag nehéz rábukkanni olyan alternatívákra, amik megfizethetőek és megkíméltek. Most tekintsünk el attól, hogy megbízhatóság kérdésében miként nyilatkoznak a szakértők, mert ahány ház annyi szokás, és ha te elhivatott vagy a témában, akkor valószínűleg úgyis ismered az előnyöket-hátrányokat.

De mi történik akkor, ha a szervizeltetés kikerülhetetlenné válik? Tételezzük fel, hogy sikerült beszerezned egy hozzád illő mondjuk Chevrolet vagy Cadillac Eldorado modellt. Nagyszerű, de azonnal felmerülhet benned a kérdés, pláne használt variáns esetén, hogy mi van akkor, ha a gép javíttatásra szorul?

Bár a használt amerikai autó piac nem dúskál a jelentkezőkben, azért alkatrészhiánytól mégsem kell tartanod, hiszen nem egy cég szakosodott konkrétan erre a területre. Ez nemcsak az itthon is forgalmazott modellekre igaz, hanem a palettán fellelhető alternatívák nagy részére egyaránt.

Érdemes alaposan felmérned a választékot, mert találni valódi kincseket, elérhető áron. Egy erőteljes Cherokee akár még munkagépnek sem utolsó, de a sokak által kedvelt Ford F széria is megállja a helyét a mindennapokban.

Címkék: 
Mit szólsz hozzá?