Új piac: már az időpont is megvan, mikor nyit ki!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Hamarosan nyit az új újpesti piac!

"Végleges az új piac nyilvántartásba vétele...Már csupán néhány nap és új fejezet nyílik Újpest életében, hiszen hamarosan megnyit Budapest legkorszerűbb piaca, a MI piacunk!" - írta Wintermantel Zsolt a Facebookon.

Ha semmi sem jön közbe, akkor augusztus 24-én megnyílik az új piac épülete. 

Néhány bolt ugyan még nem nyit ki rögtön, vagy mert műszakilag nem tudják kialakítani, vagy azért, mert a termékkör miatt elhúzódhat az ő saját engedélyezésük - írta a polgármester. 

A vadonatúj épület az elmúlt 30 év legnagyobb újpesti beruházása. Több mint ötmilliárd forint értékű, saját finanszírozásból készül Újpest főterén. A mélygarázst, korszerű vásárcsarnokot is magában foglaló modern épület felett kulturális és rendezvényközpontot is kialakítanak, hogy ezzel is erősítse a kerület a közösségi életet. 2018-tól már egy új, korszerű vásárcsarnok fogadhatja a vevőket.

A teljesen akadálymentes épületet korszerű, energiatakarékos szellőző és fűtő-hűtő rendszerrel, LED-es világítással szerelik fel, a nagy üvegfelületeken automatikus működtetésű árnyékolók lesznek. Üzemeltetését szennyvízhő hasznosításával teszik energiatakarékossá. Hasznos alapterülete 17 630 négyzetméter, maximális befogadólétszáma 4 160 fő, amelyből a piacé mintegy 2 700 fő. 

A kétszintes mélygarázsában 120 autó fér majd el, és 15 darab feltöltőállás épül az árusok számára. A kétszintes piac és vásártéren 52 áruda, 3 áruda sziget, 169 őstermelői asztal, 3 zöldséges sziget, valamint egy 270 négyzetméteres élelmiszerüzlet várja a vásárlókat. 

A piac felett, a 2-3. emeleten egy modern rendezvényközpont, a 2. emeleten egy külső tetőkert épül. A multifunkcionális színház- és koncertteremben 1250 álló vagy 520 ülőhely alakítható ki. A két, együttesen 300 négyzetméter alapterületű kisterembe további 240 fő elhelyezésére lesz lehetőség. A kulturális központ termei rendezvények szervezésére bérbe vehetők lesznek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek