Őket hívhatod, ha rendszám nélküli autót látsz az utcán parkolni

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az Árpád úton hagyott autó (fotó: Zatykó Károly)

Többször is írták olvasóink, miszerint rendszám nélküli autók parkolnak az utcákon, elfoglalva a parkolóhelyeket.

Az önkormányzat  elszállítja a forgalomból kivont járműveket. Az elszállítás alapfeltétele, hogy a jármű jogilag is üzemképtelen legyen. Ez azt jelenti, hogy nincs érvényes hatósági jelzése (rendszáma), érvényes hatósági engedélye (műszaki vizsgája), illetve a jármű a forgalomból hivatalból ki van vonva. Ezek mellett sem biztos azonban, hogy a  járművet el lehet szállítani. Lehetséges, hogy a jármű felett nem a forgalmi engedélyben bejegyzett tulajdonos gyakorolja a tulajdonjogokat. Gyakran előfordul, hogy az üzemképtelennek minősült jármű például végrehajtási eljárásban érintett vagy bármilyen más hatósági elszállítási tilalom van érvényben. 

A jármű elszállítása a postai úton is megtörtént felszólítást követő 10. nap után történhet meg - írja az önkormányzat. 

Az elszállított gépjárművek kiváltására 6 hónapon belül lehetősége van a tulajdonosnak/üzembentartónak a tárolási és szállítási költség megfizetése mellett. Amennyiben ez nem történik meg, a gépjárművet nyilvános árverésen értékesítik, a befolyt összeg költségekkel csökkentett összegére további 6 hónapig a tulajdonos jogosult, ezután ezt az összeget az önkormányzat saját bevételeként kezeli. 

Az újpesti rendészet azt kéri: ha elhagyatott, feltűnően rossz állapotú, lejárt műszaki érvényességgű vagy forgalmi rendszám nélküli gépjárművet látunk az utcán, jelezzük azt a 06-1-231-3250-es ügyfélszolgálati telefonszámon, illetve írásban a kozterulet@ujpest.hu e-mail címen. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek