A Mogyoródi patak környékére hordják a földet, kit tudja, honnan...

Oszd meg másokkal!

Desktop
ugyanez történt a xv. kerületben is

A napokban többféle információ jelent meg a Mogyoródi patak, Óceánárok utca sarkán lévő terület feltöltésével kapcsolatban. Kísértetiesen hasonló történt nemrégiben a XV. kerület határában is.

Íme az önkormányzat közleménye erről:

"A terület magántulajdonban van, szántó besorolású, természetvédelmi területet nem érint. A területre tavaly tavasszal kezdték el hordani a különböző összetételű földet. A terület önkormányzati képviselője Dr. Szabó Béla jelezte az önkormányzat vezetésének a szerinte gyanús munkálatokat. Az Újpesti Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya 2018 április 10-én helyszíni bejárást tartott, az előzetes információgyűjtés és ténymegállapítások után, illetékességből, 2018 április 18-án fordult a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztályhoz a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Ezzel párhuzamosan az Újpesti Önkormányzati Rendészet munkatársai –tekintve, hogy magánterületről van szó- telken belül nem intézkedhetett, de az odavezető úton rendszeresen ellenőrizte és ellenőrzi a tehergépjárművek teherforgalmi behajtási díj megfizetését, számos esetben bírság kiszabásával élt. 

Az eljáró Pest Megyei hatóság tájékoztatása szerint a Talajvédelmi Főosztály a jogellenes állapot megszüntetése érdekében rekultivációs talajvédelmi terv benyújtását kérte az ügyféltől. Ezzel egyidőben a XIV. kerületi Földhivatal is eljárást indított, amelyben a szántó eredeti állapotának visszaállítására kötelezik az ügyfelet. Tájékoztattak továbbá, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztály a XIV. kerületi Földhivatallal közösen helyszíni szemlét tartott a területen és a továbbiakban is folyamatosan ellenőrizni fogják a vállalások, kötelezések teljesülését. 

A Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatal Talajvédelmi Főosztály az ügyben már meghozta a döntését, és határozatban kötelezte a tulajdonost a jogszerűtlen állapot megszüntetésére, illetve bírság megfizetésére. A döntést az ingatlantulajdonos megfellebbezte, ezért az ügy másodfokra került. A másodfokon eljáró hatóság az első fokú döntést helybenhagyta. További tájékoztatásuk szerint a XIV. kerületi Földhivatal ellenőrizni fogja a kötelezésnek megfelelő, eredeti szántó-állapot visszaállítását."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?