Ökumenikus imahét kezdődik vasárnap Újpesten

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Soós Lajos - MTI)
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét a budapesti Szent István-bazilikában tartják. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért.
 
Az imahét IV. kerületi programjai (az igehirdetések 18 órakor kezdődnek): 
 
  • Január 19, hétfő: Megyeri Szalézi katolikus plébánia (Aschner Lipót tér)
Igét hirdet: Szigethy János református lelkész
 
  • Január 20, kedd: Újvárosi református imaház (Attila u. 128)
Igét hirdet: Horváth Zoltán katolikus plébános
 
  • Január 21, szerda: Kertvárosi Szent István katolikus templom (Rákóczi tér 4-8)
Igét hirdet: Solymár Péter evangélikus lelkész
 
  • Január 22, csütörtök: Baptista imaház (Kassai u. 26)
Igét hirdet: Horváth István kertvárosi katolikus plébános
 
  • Január 23, péntek: Káposztásmegyer, Katolikus Közösségi Ház (Tóth Aladár u.) 
Igét hirdet: Mészáros Kornél baptista lelkipásztor 
 
  • Január 24, szombat: Káposztásmegyeri Református templom (Bőröndös u. 17.)
Igét hirdet: Hartai Gábor szalézi katolikus plébános
 
 
Az ökumenikus imahét idei bibliai mottója János evangéliumából származik: "Jézus így szólt a samáriai asszonyhoz a kútnál: Adj innom!".
   
Az ez évi imahét anyagát a brazil ökumenikus csoport készítette, a végső szöveget pedig az Egyházak Világtanácsa Hit- és Egyházszervezet Bizottsága és a Keresztény Egységet Előmozdító Pápai Tanács által létrehozott nemzetközi bizottság tagjai hozták létre. Az előkészítő brazil csoport azt kérte, az idén a liturgiában részt vevő egyházak, gyülekezetek készítsenek a templom középső hajójában mécsesekkel, virágokkal kirakott ösvényt. Az út központjában legyen több vizeskancsó a gyülekezet sokszínűségét szimbolizálva, s az ezekből egy nagy tálba öntött víz pedig a felekezetek már meglévő egységét jelképezze.
   
Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és akkor még csak az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg. Az ökumenikus imahétre 1968 óta készítenek imafüzeteket, amelyeket elküldenek a világ minden tájára, hogy azokat a helyi nyelvekre lefordítsák. Az esemény mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek