Adományokat gyűjt vasárnap a katolikus egyház

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ferenc pápa karitatív céljaira gyűjti az úgynevezett péterfilléreket a Magyar Katolikus Egyház vasárnap, Szent Péter és Pál ünnepén a templomokban. A IV. kerületben az alábbi katolikus templomokat találjuk:
 
1048 Budapest Tóth Aladár u. 2-4. 
 
1046 Budapest, Rákóczi tér 4-8. 
 
  • BUDAPEST-ÚJPEST-MEGYER PLÉBÁNIA
1044 Budapest, Aschner Lipót tér 10. 
 
1045 Budapest, Nap u. 15. 
 
1042 Budapest, Szent István tér 13.
 
 
Tavaly a magyar katolikusok mintegy 49 millió forint adományt küldtek a pápa karitatív céljaira. A péterfillérek gyűjtése a 8. században indult el, amikor az újonnan megtért angolszászok önkéntes hozzájárulást küldtek a szentatyának. Ekkortól alakult ki a "Denarius Sancti Petri" adományozása, amely a középkorban általánossá vált a kelet- és a nyugat-európai országokban egyaránt.
 
Noha a reformáció idején szünetelt a péterfillérek gyűjtése, a 19. században újraéledt a szokás, majd 1870 és 1929 között a Vatikán egyetlen bevételi forrásává vált. Akkortól már kizárólag karitatív tevékenységre használták fel a befolyt összeget. Magyarországon 1993-ban indult újra a gyűjtés a korábbi évtizedek állami akadályainak megszűnésével.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek