Új tornaterem épült a Bajza iskolában

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ujpest.hu)

Az újpesti Bajza József Általános Iskola egy új, modern, minden igényt kielégítő tornateremmel bővült, melyet december 6-án délután adtak át a gyerekeknek - írja az önkormányzat.

A jelenleg több mint 400 diákot oktató újpesti Bajza Iskola épülete 1953-ban épült. Kezdetben semmiféle tornateremmel nem rendelkezett. Később az oktatás igényeihez igazodva egy új tantermi szárnnyal és ennek végén egy kis, 200 négyzetméter alapterületű tornateremmel bővítették. Ez mára a testnevelés igényeit nem tudta kiszolgálni.

A további bővítés igénye elsőként 2000-ben fogalmazódott meg, a balesetveszélyessé vált kültéri aszfaltos kézilabdapálya helyére terveztek tornatermet építeni, a mindennapos testnevelés tanrendbe illesztése pedig elkerülhetetlenné tette a beruházást.

Az önkormányzat és az Újpesten évek óta működő, a főváros egyik meghatározó utánpótlás-nevelő központjának számító Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub együttműködésében 2017 nyarán kezdődött meg az új tornaterem építése.

A most átadott, 984,61 négyzetméter alapterületű épület magában foglal egy szabványos kosárlabda pályát 15,24x28,65 méter mérettel, közvetlen, fedett, fűtött átjárót az általános iskola és az új tornatermi egység között, valamint a kiszolgáló épületben 3 új, a mai igényeket minden téren kielégítő öltözőblokkot.

A tornaterem teljesíti a közel nulla energiaigényű épületekre érvényes követelményeket többek között azzal, hogy az épület fűtését az iskola 2016-os teljes energetikai felújításakor üzembe helyezett – a kerületben összegyűjtött fahulladékkal működő – biomassza kazánok szolgáltatják, a világítás pedig teljesen LED technológiás.

Az átadásra kerülő épületrésszel nem csak a sportolási lehetőségek bővültek, hanem egy új közösségi tér alakul ki az iskolában - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?