Magyar Kupa-döntő: az Újpest jubileumi diadalra készül

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az új címer (forrás: ujpestfc.hu)

Az Újpest FC a jubileumi 10. diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai fináléjában a Puskás Akadémia ellen, amelyet 20 órától a Groupama Arénában rendeznek.

Az újpestiek szerb trénere, Nebojsa Vignjevic azt emelte ki, hogy a kupadöntő a kedvenc meccse éppen azért, mert nincs második lehetőség, vagy győz, vagy veszít egy csapat. Hozzátette, neki már mindkettőben volt része Újpesten, mivel 2014-ben elhódították a trófeát, két évvel később viszont alulmaradtak a fináléban.

"Ebben a szezonban háromszor vertek meg minket ugyanazzal a taktikával. Vártak és védekeztek, majd kihasználták az egyéni hibáinkat" - idézte fel a mostani rivális ellen elvesztett három bajnoki mérkőzést Vignjevic, aki szerint ennek ellenére félelem nélkül fog futballozni az együttese. Kifejtette, már csak azért is más találkozóra számít, mert ezúttal az ellenfélnek nem lehet elég az egy pont, mint a bajnokságban, azaz gólra törőbb játékra számít a Puskás Akadémiától, mert csak úgy győzhet.

A szakember azt is felidézte, hogy a nyolcaddöntő előtt azt mondta, ha a Pakson túljut a csapata, akkor megnyerik a kupát, s most abban bízik, hogy valósággá válik akkori kijelentése.

A bajnokságban 16 gólos újpesti csatár, Novothny Soma szerint a jubileumi 10. MK-diadal plusz motivációt jelent számukra. A három egymás elleni találkozóról úgy szólt, a Szusza Ferenc Stadionban elszenvedett 3-1-es vereség volt a legfájóbb, mert ott a Puskás Akadémia jószerivel háromszor lépte át a félpályát és háromszor ünnepelhetett. Kiemelte még, hogy a szurkolók nagy segítséget jelentenek, s biztos benne, hogy ezen a kupadöntőn az ő nagyobb és hangosabb jelenlétük előnyt jelent az Újpestnek.

A Magyar Kupa győztes csapata az Európa Liga-induláson túl 100 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes valamivel több mint 20 milliót kap. A meccsre délelőttig több mint 8000 jegy kelt el, ebből nagyjából 5000 Újpesten.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?