Két újpesti úszó is a dobogón végzett a rövidpályás Eb-n

Oszd meg másokkal!

Kapás Boglárka (forrás: Kovács Anikó - MTI)

Az Újpest két úszója, Kapás Boglárka és Gyurta Gergely is érmet nyert a rövidpályás úszó Eb-n.

Két arany-, egy ezüst és egy bronzérmet nyertek a magyar úszók csütörtökön a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság második napján.

Hosszú Katinka a második elsőségét gyűjtötte be azzal, hogy 100 méter háton megvédte címét. Bernek Péter a szerdán 400 méter gyorson elért második helye után 400 méter vegyesen már nem talált legyőzőre, ráadásul ugyanitt Gyurta Gergely is felállhatott a dobogóra, miután harmadikként csapott a célba.

Kapás Boglárka 800 méter gyorson féltávtól sokáig vezetett kis különbséggel, végül második lett egyéni csúccsal.

400 méter vegyesen két magyar is rajthoz állt, Bernek Péter - aki szerdán 400 méter gyorson második lett - és Gyurta Gergely. Előbbi hatalmas egyéni csúccsal, eddigi legjobbjánál több mint két másodperccel erősebb idővel, 3:59.47-tel nyert, Gyurta pedig, ugyancsak egyéni rekorddal, 4:03.36 perccel harmadik lett.

Gyurta Gergely négy évet várt, hogy újra érmet nyerjen egy világversenyen, hiszen ez legutóbb éppen Dániában, a 2013-as herningi rövidpályás Európa-bajnokságon sikerült neki. "Végre nekem is szerencsém volt, így sikerült harmadikként beérnem. Nagyon brutális ezt a távot egy nap alatt kétszer leúszni, a végén kezdtem fáradni, de elégedett vagyok az idővel" - mondta.

Hangsúlyozta, nagyon nehéz volt lemondania az 1500 gyorsról, amely a kedvenc versenyszáma, de muszáj volt így döntenie, mert időben nagyon közel volt egymáshoz a két futam.

A női 100 méter hát döntőjében a szám egyeduralkodója, Hosszú Katinka az utolsó fordulójával rázta le magáról legnagyobb riválisát, a holland Kira Toussaint-t, és 55.66 másodperccel győzött. Nem sokkal később 100 méter vegyesen az elődöntőben kellett bizonyítania. Érthetően gyengébben úszott, mint délelőtt (56.75), amikor kis híján megdöntötte saját világcsúcsát, de így is a legjobb idővel, 57.64-gyel jutott a fináléba, amelynek tagja lesz Verrasztó Evelyn is 9.85-tel, az ötödik idővel. 

A magyarok közül zárásként Kapás Boglárka ugrott medencébe 800 méter gyorson, és végig nagy csatát vívott Sarah Köhlerrel. A szoros küzdelmet végül a német nyerte, a magyar versenyző pedig - bár féltávtól sokáig vezetett kis különbséggel - 8:11.13 perces egyéni csúccsal másodikként csapott célba. "Nagyon elfáradtam, nem esett jól ez az úszás, ezért nem éreztem az utolsó ötven méter előtt, hogy el tudom indítani a hajrát" - értékelt Kapás, aki - bevallása szerint - mintha megijedt volna attól, milyen jól bírja német riválisa, Sarah Köhler. "Jót versenyeztem és egyéni csúcsot javítottam, ez pozitívum" - mondta.

A magyarok két nap után három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel állnak az Eb-n.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek