Multifunkciós sportpálya épült a Szigeti József utcai iskolában

Oszd meg másokkal!

(forrás: ujpest.hu)

Multifunkciós rekortán sportpályát adtak át az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskolában.

Az elmúlt években számos sportlétesítmény fejlesztésére (Szilágyi úti Atlétikai Stadion), építésére (Halassy Olivér Városi uszoda) került sor Újpesten, 16 óvodában épült multifunkcionális Ovi-Sport pálya. Folyamatos a tornatermek, sportpályák és a sportparkok építése, felújítása. Májusban adták át a Semsey Parkot, s nemrég kezdődött többcélú sportberuházás a Tábor utcai és Szilágyi úti sporttelepen.

Újpesten működik az ország egyik legpatinásabb, idén 132 esztendős sportegyesülete, az Újpesti Torna Egylet, mely számos olimpiai-, világ- és Európa-bajnokot adott a magyar sportéletnek.

2017. május 31-én immár sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg Újpest a Kihívás Napját a 70 ezer főnél nagyobb lélekszámmal rendelkező települések kategóriájában, s lett ismét a Legsportosabb Város.

Az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola a hetedik iskola a kerületben, melynek udvarán sportpálya épült a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának részeként. Újpest önkormányzata minden beruházás esetében a 30 százalékos önrész összegét biztosította.

A program segítségével eddig az alábbi oktatási intézményekben épültek műfüves sportpályák:

  • 2012: Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (20x40 m-es),
  • 2013: Újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola (12x24 m-es), Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola (20x40 m-es),
  • 2014: Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium (12x24 m-es), Lázár Ervin Általános Iskola (12x24 m-es),
  • 2017: Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium (12x24 m-es).

A Szigeti József Utcai Általános Iskola sportpályája 20x40 méter alapterületű, rekortán burkolatú. A sportpályát az önkormányzat nevében Wintermantel Zsolt polgármester, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Dunai Antal olimpiai bajnok, volt válogatott, ezüstcipős labdarúgó, az Újpest korábbi játékosa adta át.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek