Vívó ob: nyert az UTE női tőrcsapata

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció

Az UTE női tőrcsapata megnyerte az országos bajnokságot vasárnap.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok minden terme foglalt volt a vívók országos bajnokságán, előfordult, hogy egyszerre 23 páston zajlottak a küzdelmek. Az aranyéremről döntő mérkőzések is párhuzamosan zajlottak: egyidőben vívtak a férfi tőrözők és a női kardozók, majd a női párbajtőrözők és a férfi kardozók, végül a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők léptek pástra a fináléban.
   
Férfi tőrben a tavaly ezüstérmes Törekvés az elődöntőben legyőzte a címvédő Építők SC-t, majd a döntőben is nyert, megszerezve ezzel az egyesület vívószakosztályának 100. országos bajnoki aranyérmét minden korosztályt tekintve.
   
Női kardban megismétlődött a tavalyi döntő a BVSC és az MTK között, a Vasutasok pedig megvédték címüket.
   
A férfi kardozóknál a címvédő Vasas ellenfele a döntőben a tavalyi bronzérmes Gödöllő volt, a piros-kékeknél ezúttal pástra lépett az egyéni bajnokságot kihagyó olimpiai bajnok Szilágyi Áron, és aranyéremre vezette csapatát.
   
Női párbajtőrben a BVSC az elődöntőben legyőzte a címvédő BHSE csapatát, majd a dobogó tetejére is felállhatott.
   
Az utolsó két finálé a tavalyi döntők megismétlése volt a BHSE és az UTE női tőr, valamint a BHSE és a Balaton Vívó Klub férfi párbajtőr csapatai között. Egyik szakágban sem tudta megvédeni címét a tavalyi győztes, így az UTE és a Balaton Vívó Klub lett a bajnok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek