Koszorú helyett a Gedővári Imre Alapítvány támogatását kérik a búcsúzóktól

Oszd meg másokkal!

Desktop
Gedővári Imre (fotó: mob.hu)
Június 4-én 14 órakor búcsúztatják a Farkasréti Temető Makovecz termében a hosszan tartó, súlyos betegségben múlt csütörtökön elhunyt Gedővári Imre olimpiai és világbajnok kardvívót.

Korábbi cikkek a témában:

Lánya, Gedővári Dóra az alábbi kérést tette közzé a Facebookon, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja oldalán:
 
"Apukám mindig azt mondta, hogy ő MINDENT a sporttól, a VÍVÁSTÓL kapott, így végakaratát teljesítve a heteken belül létrejövő Gedővári Imre Alapítványt szeretnénk támogatni az alábbiak szerint.
 
Mivel a virágok hamar elhervadnak, viszont a rájuk szánt pénz felszerelést, kardgépet, pástokat jelent a jövő kis vívóinak, ezért kérünk Mindenkit, aki szeretne elbúcsúzni Apától, az a koszorúra szánt pénzösszeget (névvel vagy anélkül) egy lezárt borítékba helyezze el és azt a ravatalnál elhelyezett alapítványi lezárt dobozba tegye majd be.
 
Belekezdtem egy könyv írásába Utolsó asszó címmel, amelybe szeretném, ha olyan személyes történetek is bekerülnének, amelyek Apa sportszeretetéről, kitartásáról, emberségéről szólnak. Így kérek Mindenkit, akinek van egy-egy ilyen története Apáról, azt szintén borítékban helyezze el ebbe a dobozba. Bízom benne, hogy Apa akaratát megértitek es rengeteg kis vivópalántát tudunk támogatni, hogy újra fényes legyen az a magyar kard......szeretettel, Gedővári Dóri"
 
Gedővári imre az Újpesti Dózsa és a Vasas SC vívójaként tízszer nyert magyar bajnokságot. Olimpiai aranyérmes volt csapatban az 1988-as szöuli olimpián, emellett az 1980-as moszkvai ötkarikás játékokon nyert még két bronzérmet is - egyéniben és csapatban. Világbajnokságon háromszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára: Hamburgban 1978-ban, Clermont-Ferrandban 1981-ben és Rómában 1982-ben egyformán a válogatottal ért fel a csúcsra.
 
Egyéniben világbajnoki ezüstöt és bronzot szerzett, előbbit 1981-ben, utóbbit 1982-ben, emellett csapatban kétszer volt ezüst-, és háromszor bronzérmes vb-ken. Európa-bajnokságon egyéniben is győzött, 1981-ben Foggiában bizonyult a legjobbnak.
 
Gedővári Imre kora kiemelkedő kardvívója volt, mégsem sikerült egyéniben olimpián vagy világbajnokságon győznie. Őt választották meg az év hazai vívójának 1978-ban és 1984-ben. 1989 januárjától 1991 nyaráig a Magyar Vívószövetség főtitkára, 1991 februárjától 1996 decemberéig az UTE elnöke volt.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek