Kincskereső kisködmön

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Zenés gyermekszínházi előadás

Jegyár: 1200 Ft
Újpest kártyával vagy diákigazolvánnyal 10% kedvezmény

Zene: Tóth Tamás
Összeállította: Krizsik Alfonz
Jelmez: Farkas Tamás
Játéktér: Szinovál Gyula
Rendezte: Krizsik Alfonz

Szereposztás:
Gergő : BENKŐ BOTOND
Marika, Gergő kis húga, Cinegekirály: VARGA BERNADETT
Gergő anyja; Tündér: BOLDIZSÁR TÜNDE
Hollókirály; Küsmödi Kelemen bácsi: RÉKAI NÁNDOR
Muzsikás ember: TÓTH TAMÁS
Márton, Gergő apja: KRIZSIK ALFONZ

A regény sok igazság tárháza, fejezetenként nyitja ki eme valóságot.  Huszonnégy részéből, HÉT került feldolgozásra. SZÉPEN SZÓLÓ MUZSIKA, A CINEGÉK KIRÁLYA,  AZ ŐSÖK KINCSE, a HOGYAN TANULTAM MEG OLVASNI? a MIBEN LAKIK A MAGYAR TÜNDÉR?AZ UTOLSÓ ÖLTÉS, VALAMINT a MEGY A KÖDMÖN VILÁGGÁ című fejezetek kerültek színpadi megvalósításra.

Mindezek annak a Móra Ferenci gondolatnak a jegyében, hogy az élet olyan, amilyen, de szeretet nélkül elviselhetetlen!  A megvalósuló jelenetekben sok apró igazság tárháza nyílik ki. A befogadó néző, ezeket látva és hallva próbálja elfogadni eme értékeket.

A mű utolsó mondata, mely Móra Ferenc életének vezérlő elve, Gergő számára is őszinte és megszenvedett értelmet kap: "A szeretet az élet." – remélhetőleg a nézők számára is átélhetővé válik! Megtalálni az élet legnagyobb kincsét, amely minden meseelem ellenére, éppen azok segítségével, a művészet szentélyében kézzelfoghatóvá válhat! Korreláció, igazi kötelék jöhet létre! A mindvégig jelen lévő kincs, a földre kitett égi árva. a szeretet, ott van valamennyiünknél!  Többet ér, még a fénylő aranynál, még a csillogó tündérpornál is, ugyanis az igazi kincs, azért nincs, mert nem kézzel fogható!

Címkék: 
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek