Állatok világnapja az állatszigeten

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Rex Állatszigeten színes programokkal ünneplik az állatok világnapját október 5-én 10 és 17 óra között. Többek között állatbemutatók, előadások, koncert, vetélkedő, meseelőadás, valamint kézműves foglalkozás, lovaglási lehetőség várja a rendezvényre kilátogatókat. A belépés ingyenes!

Az állatok világnapját 1931 óta Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepelik meg. A legenda szerint Cannarióban Szent Ferenc megparancsolta a fecskéknek, hogy hallgassanak el, amíg elmondja prédikációját. A madarak engedelmeskedtek neki, sőt, a környező fákat hatalmas madársereg lepte el. Szent Ferenc erre azt mondta társainak: „Várjatok meg itt, amíg prédikálok húgocskáimnak, a madaraknak.” Letért a mezőre, odament a madarakhoz, és elkezdett beszélni a földön csipegetőkhöz, mire a fákon ülők is mind odasereglettek, és szép csöndben várták végig a beszédet, el nem szálltak addig, amíg Szent Ferenc áldásával égnek nem eresztette őket. Amikor Szent Ferenc közöttük sétált, s csuhájával megérintette a madarakat, akkor sem repült el egyik sem - olvashatjuk életéről a wikipédián.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek