Ne hagyd veszni a pénzt a SZÉP-kártyádról!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: MTI)
(fotó: MTI)

Két héttel a május végi lejárat előtt a tavalyi 2 milliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os SZÉP-kártyás juttatásaiból.

A határidőt követően a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a munkáltatóknak utalják vissza. A közelgő pünkösdi hosszú hétvége sokak számára kínál lehetőséget a pihenéshez kapcsolódó juttatások elköltésére – írta közleményében a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat. Jó, ha tudjátok: a lejáró összeggel egy későbbi, akár jövő évi foglalás előlegét is ki lehet egyenlíteni.

A SZÉP-kártya tulajdonosai a szolgáltatók online felületén regisztrálva egyszerűen ellenőrizhetik a lejáró egyenleget. A regisztráció során megadott e-mail címre a szolgáltatók automatikusan küldenek tájékoztatást a közelgő lejáratról és az érintett összegről egyaránt.

Nagyobb fennmaradó összeg esetén célszerű belföldi szállásra költeni azt, hiszen ez a szolgáltatás a fürdőszolgáltatáshoz hasonlóan mindhárom alszámláról fizethető. Ezek az elfogadóhelyek arra is lehetőséget nyújtanak, hogy több alszámla maradványösszegeit kombinálják a kártyatulajdonosok. Erről a szándékról az adott elfogadóhelyet előzetesen tájékoztatni kell.

Magyarországon jelenleg több mint 14 ezer szálláshelyen, 23 ezer vendéglátóhelyen és 18 ezer rekreációs helyen fogadják el fizetőeszközként a SZÉP-kártyát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium áprilisban elfogadott rendelete időben is rugalmasabbá teszi majd a SZÉP-kártya juttatások felhasználását: a jövőben a kártyakibocsátó pénzintézetek a fel nem használt összegeket nem emelik le a számlákról, csupán havonta legfeljebb 3 százalékkal csökkentik majd. Ezt a rendelkezést a jövő évben lejáró juttatások esetében alkalmazzák először.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?