Ez a pillanat is eljött: bontják az uszodát

Oszd meg másokkal!

A híres Barcsay-mozaik az uszodában (fotó: ujpest.hu)

Bár évek óta téma, csak most került rá sor: elkezdték a régi uszoda bontását.

"Bontják. El kell köszönnünk múltunk egy darabjától. Én magam is rendszeresen jártam ide, a húgom pedig itt tanult meg úszni. Aztán 2007-ben végleg bezárták....Most végleg elköszönünk tőle, a tulajdonos úgy döntött, lebontja. Tudom, hogy ilyenkor azonnal jönnek a kérdések, mi lesz a helyén? Nos, nem tudom. Csak azt, hogy a beépítést a hatályos építési szabályozás szorítja keretek közé. A területet valószínűleg eladják de, hogy mi lesz a sorsa, azt majd a jövendőbeli vevő tudja csak megmondani" - osztotta meg a hírt Wintermantel Zsolt a Facebook-oldalán.

Az Árpád úti egykori fürdő különleges mozaik alkotása, Barcsay Jenő munkája a megújuló Csillaghegyi strand épületébe költözik. Aki szeretné megnézni, ott láthatja majd újra.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. korábban azt írta: az újpesti épület karbantartása, fenntartása sok pénzt emészt fel éves szinten és még építményadót is kell fizetni utána. Ezért szeretnék – már egy ideje - eladni a területet. Az újpesti önkormányzat is érdeklődött korábban a terület megvásárlása iránt.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek