Tragédia az Aquaworldben: a szemtanúk mást mondanak

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció (fotó: ittlakunk.hu)

Szerda délután csúszás közben halt meg egy idős férfi a káposztásmegyeri Aquaworldben.

Az Aquaworld két nappal ezelőtti közleménye szerint a 74 éves férfi csúszdázás közben kapott szívinfarktust, és a csúszda érkező medencéjébe már eszméletlenül érkezett. A közleményben leírták, hogy a helyszínen minden segítséget megadtak az Aquaworld munkatársai, nem történt emberi mulasztás és technikai hiba sem.

Ezzel szemben több szemtanú azt állítja, hogy a csúszdáról való leérkezéskor még élt a férfi, és csak azután veszítette eszméletét, hogy a következő csúszdázó nagy sebességgel nekiütközött - írja az Index.

"Nem igaz, hogy eszméletlenül érkezett a medencébe, csak épp senki nem vette észre, hogy nehezére esik a part felé venni az irányt, vélhetőleg rosszul van. Próbált kijönni, a csúszdán a sorban őt követő személy teste teljes felületével, robbanásszerű erővel érkezett a férfire, aki ennek az ütésnek a következtében vesztette el eszméletét" - írja egy szemtanú, aki az ütközés után látta meg, hogy véres a víz. Állítása szerint a víz addig tiszta volt.

A szemtanú szerint az ott dolgozók nem a megfelelő szakértelemmel kezelték a balesetet, lassan vagy sehogy sem reagáltak, teljesen leblokkoltak.

„Az összes fiatal, diáknak tűnő lifeguard nézelődött (a lányt kivéve, aki kiemelte a vízből), nem volt egy tapasztalt főnök, orvos meg pláne nem. Ekkor egy másik fürdőző nő odasietett, és elkezdtek szívmasszázst alkalmazni. 15 perc után előkerült egy defibrillátor, amiben NEM VOLT MŰKÖDŐ AKKUMULÁTOR!!!” – írta a szemtanú.

A defibrillátornak a használatával sem voltak teljesen tisztában. Állítólag nem tudták eldönteni, hogy ki lehet- e ütni a vizes padlón a férfit. De ez tulajdonképpen mindegy is, hiszen az akkumlátor hiánya miatt, amúgy sem volt üzemképes a műszer. 

A mentők körülbelül fél óra alatt értek a helyszínre, de érkezésükkor a férfi már halott volt - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?