Szeretnéd, hogy újra kinyisson a Tungi?

Oszd meg másokkal!

(forrás: ittlakunk.hu)

Az újpesti  Tungsram Strand újranyitását támogató petíció indult az interneten. Ha egyetértesz vele, írd alá!

"Hegedűs Lorántné, az Országgyűlés jegyzője Magyarország 2018. évi központi költségvetéséből 10 milliárd forintot javasolt a fontos probléma megoldására.

Az előirányzat szolgál az újpesti Duna-part rekreációs célú fejlesztésére és az egykori Tungsram Strand területének közcélú kisajátítása és újjáépítése forrásául. A Duna-part a budapesti lakosok számára a legfontosabb identitásképző természeti elem amellett, hogy a pihenés egyik legfontosabb helyszíne. 

Sajnálatos módon a Tungsram Strand 2004-es bezárását követően a terület egyre inkább elhanyagolttá vált, az ott található infrastruktúra erősen leromlott állapotban van. A főváros turisztikai vonzerejének növelése és a lakosság számára jól használható pihenőövezet, közösségi tér kialakítása érdekében szükséges az állami beavatkozás és központi költségvetési támogatás biztosítása.

Aláírásommal támogatom a központi költségvetés módosítását az újpesti  Tungsram Strand újranyitása és az újpesti Duna-part közcélú megújítása céljából" - olvashatjuk a petícióban.

A GE Fényforrás üzletága (GE Lighting) tulajdonában áll a valamikori Tungsram strand területe. Korábban az ittlakunk.hu megkérdezte a céget, milyen tervei vannak a strand területével. Válaszukban akkor azt írták, hogy nem tervezik az ingatlan hasznosítását.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek