Kigördült az első emeletes, ultramodern motorvonat a gyártócsarnokból

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagykapacitású KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából kedden.

A MÁV-Start a Stadler Bussnang AG vasúti járműjavítóval kötött szerződést 2017 áprilisában 40 KISS motorvonat szállítására. A MÁV-Start az első ütemben 2018-ban először 11 darabot, majd 2018 végén további 8 darabot hívott le, a fennmaradó 21 lehívásának előkészítése folyamatban van.

Az első körben lehívott 11 KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8 emeletes motorvonat érkezik 2021 elején.

Az emeletes motorvonatokkal gyorsabb és kényelmesebb lesz az utazás a Budapest-Cegléd-Szolnok, illetve a Budapest-Vác-Szob vonalon.

A Dunakeszi Járműjavítóban két darab KISS emeletes motorvonat készült el eddig, amelyek a napokban indulnak típustesztre. Az első 11 KISS jelentős részének összeszerelése Dunakeszin történik. 

Az emeletes motorvonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált utastérrel, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel szerelik fel. A járműveken három hagyományos és egy mozgássérült WC lesz, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?