Wintermantel Zsolt: már idén kezdjék el a 3-as metró hosszabbításának tervezését

Oszd meg másokkal!

Desktop

A 3-as metró északi meghosszabbítása mintegy 70-120 milliárd forintba kerülhet – mondta az InfoRádiónak Wintermantel Zsolt újpesti polgármester.

Szerinte az észak-déli vonal meghosszabbítását a metrófelújítás idején el lehetne kezdeni. Már megkötötték a részletes kiviteli tervezésre szóló szerződést. Amint lesz rá pénz, megindulhat a tervezőmunka.

Wintermantel Zsolt azt szeretné, ha a tervezés első fázisa bekerülne a főváros idei költségvetésébe - ez több mint 1 milliárd forintot jelent, a teljes kiviteli tervezéshez pedig közel 3 milliárd forintra van szükség. A kivitelezési projekt beárazása csak ezután lehetséges.

A vonal meghosszabbítása Újpesten, Rákospalotán és a környéken lévő agglomerációban 600 ezer ember életét tudná egyszerűbbé és közlekedés szempontjából gyorsabbá tenni - mondta a polgármester.

A bővítésnek köszönhetően 4 új megállóval bővülne a 3-as metró vonala. A végállomás a Külső Szilágyi út és a Megyeri út torkolatánál lenne, ahol egy nagy beruházással intermodális csomópont is épülhetne - írja a napi.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek