Szétrohadó, baleseteveszélyes autót árult a kereskedés

Oszd meg másokkal!

(forrás: Totalcar)

Büntetőfeljelentést tett egy vásárló a fóti Autocentrum AAA Auto Kft. használtautó-kereskedése ellen, miután édesanyjának idén tavasszal eladtak egy veszélyesen rohadó Mazda 3-ast - írja a Totalcar.

 

A lap két további olvasója pedig azt írja: ők lerobbant autót kaptak a kereskedésben, melyek javítása méregdrága volt. Az AAA mindhárom esetben hárította a reklamációt.

Az első esetben említett Mazda 3-at, miután megbukott a hatósági műszaki vizsgán, kivonták a forgalomból. Amikor a vizsgabiztosok felemelték, elborzadtak a látványtól. Az autó első ránézésre ugyan átlagos állapotban van, alulról vizsgálva azonban kiderül, hogy padlólemeze több helyen rozsdás vagy rohad. Ezt nem látja meg, aki nem ért az autókhoz.

Az autó azért nem bukott meg korábbi vizsgán, mert nem is járt még magyar műszakin, ugyanis csak az év elején került az országba, így egy másik ország még érvényes vizsgáját fogadták el az itteni honosításkor. Júliusban a Mazda Mirai márkaszerviz átvizsgálta, és egy sor kisebb-nagyobb hibát talált rajta. A szerviz jegyzőkönyvén az áll: balesetveszélyes. Az átrozsdásodott karosszéria miatt írták ezt a szervizben. 

A Mazda 3-ast május 17-én adták el az Autocentrum AAA Autó Kft. hatalmas fóti kereskedésében. Az új tulaj a vásárlást követő napokban furcsa, kopogó hangot hallott menet közben az autó alól. Azért kopogott a futómű, mert egy része a bekötési pontok rozsdásodása miatt már ki akart esni a helyéről, ezért a család először szóban, majd írásban reklamált az AAA-nál. 

A nő szerette volna visszaadni a rohadó Mazdát, és cserébe kért egy másik, nem életveszélyes állapotú autót. Az alkalmazott cinikusan beszélt vele és lerázta. Ezt a 2004-es Mazdát amúgy hibátlan, megkímélt állapotú használt autóként hirdették az interneten. 

Egy másik póruljárt vásárló tavaly novemberben 4 millió forintért egy 2011-es évjáratú, turbódízel, automata váltós Ford S-Maxot vásárolt az AAA-nál, és ő is úgy érzi, hogy becsapták.

Az ügyintézők dicsérték az autót, így ő sem gyanakodott, és fizetett. Ráadásul az autót  a hasonló, átlagos, de hibátlan állapotú S-Maxok piaci áráért adták el neki. A vásárló ugyan hibázott, amikor tavaly novemberben aláírta a rafinált állapotlapot és fizetett a hatéves Fordért, ám mindez csak idén márciusban, körülbelül húszezer, főként autópályán megtett kilométer után derült ki, amikor az S-Max lerobbant, és trélerrel kellett szervizbe szállítani. A javításokról készült számla és egy árajánlat alapján az üzemanyagrendszer újraélesztése önmagában több mint 400 ezer forintba került, de a futómű-felújítással és néhány egyéb költséggel együtt közel egymillió forintot nyelt el a Ford, mielőtt tulajdonosa visszakapta a szerelőktől. Az autó összességében olyan hibákat mutatott, amelyek csak jóval a műszerfalon olvasható százezer kilométeres futásteljesítmény után várhatók egy ilyen S-Maxon.

A tulaj úgy érzi, az AAA nagyon átverte, mert szóban minden szempontból tökéletesnek mondták az autót, a hirdetésben is csupa jót írtak róla, ezért a papírok kitöltésénél ő nyugodt volt, és nem olvasta el alaposan az állapotlapot - írja a Totalcar.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek