Újpest-Belsővárosi Református Egyházközösség

1041 Budapest, Szent István tér 24. | +36-30-218-9569 | http://www.ubre.hu/magunkrol/elerhetoseg

Oszd meg másokkal!

Desktop

 

A Budapest-Újpest-Belsővárosi Református Egyházközség, vagyis gyülekezetünk kezdetei az 1873-as esztendőre nyúlnak vissza. Ekkor határozták el az itteni reformátusok egy „fiókegyházközség" létrehozását, s választották meg az első presbitériumot (elöljáróságot). Ugyanebben az évben került Újpestre, akkor még mint tanító, Mády Lajos, a gyülekezet későbbi első lelkipásztora.

Templomunk 1878-ban épült; majd sorra elkészültek a lelkészlakás, a gyülekezeti ház és egyéb épületein

Gyülekezetünk életének leginkább meghatározó eseménye - az elmúlt 135 esztendő alatt - az 1940-es évek második felében bekövetkezett lelki ébredés.

 

További információk:

Wifi:nincs

Kapcsolat:

Telefon:+36-30-218-9569
Email:info@ubre.hu
Honlap:http://www.ubre.hu/magunkrol/elerhetoseg
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek