Emelték a fiatal házasok első lakáshoz jutási támogatását

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

700 ezer forintról 1 millió forintra emelték Újpesten a fiatal házasok első lakáshoz jutási - vissza nem térintendő - támogatását.

A támogatási összeg emelését az ingatlanok drágulása indokolta - írja az önkormányzat.

A támogatásban az a fiatal pár részesíthető, ahol legalább az egyikük egy éve folyamatosan bejelentett újpesti lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, a házaspár egyik tagja sem töltötte be a negyvenedik életévét, illetve sem együttesen, sem külön-külön nem rendelkeztek még saját lakással.

Nem tekinthető önálló lakásnak az olyan ingatlan, amelyben a kérelmezők tulajdoni részesedése nem haladja meg az 50%-ot, és a tulajdoni illetőség özvegyi joggal, vagy legalább három éve bejegyzett haszonélvezeti joggal terhelt, és a jog jogosultja ténylegesen a lakásban lakik; illetve az a lakóingatlan sem tekinthető önálló lakásnak, amelyet magánszemélytől, illetve az önkormányzattól piaci alapon bérelnek.

A támogatási összeg az építés költségeire, illetve a vételárnak a kiegyenlítésére használható fel. Az építendő vagy vásárolandó lakás hasznos alapterülete legfeljebb 80 m2 lehet, az építési költsége vagy vételára pedig nem haladhatja meg a harmincötmillió forintot.

A támogatás feltételeiről, igénylésének módjáról, folyósításáról és felhasználásáról a kérelemhez tartozó formanyomtatványban, illetve személyesen a Lakásügyi Irodában lehet tájékozódni - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek