Megalakult a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, Wintermantel Zsolt is a tagja

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Még az idén megkezdi működését a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT), ennek hatáskörébe tartozik a Budapestet érintő valamennyi kiemelt állami és önkormányzati beruházás, így a Budapest 2030 terv elfogadása is. A tanács állásfoglalásai alapján hoz majd az érintett kérdésekben döntést a kormány és a fővárosi közgyűlés.

A megállapodás része, hogy a kormány és a közgyűlés közösen dolgozza ki és elfogadja a főváros 2030-ig szóló stratégiai fejlesztési tervét, amellyel kapcsolatban a főpolgármestert vétójog illeti meg. 

Az FKT tagja lesz a főváros részéről Tarlós István, Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Tóth József (MSZP) XIII. kerületi polgármester, valamint Riz Levente (Fidesz-KDNP) XVII. kerületi polgármester. Riz Leventét betegsége miatt egy ideig Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) IV. kerületi polgármester helyettesíti.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek