Július közepéig lehet pályázni a fecskeházi bérlakásokra

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Az önkormányzat pályázatot írt ki fiatal házaspárok számára a Blaha Lujza utca 9. szám alatti Fecskeház két összkomfortos garzonlakásának bérlésére. Pályázatot azok a párok nyújthatnak be, akik legalább 3 éve a kerületben élnek, nem töltötték be a 35. életévüket és nem rendelkeznek önálló lakással. 

A Fecskeház az önkormányzat tulajdonában lévő albérlők házát jelenti, ahol fiatal házaspárok, élettársak lakhatnak kedvezményes áron, legfeljebb öt évig. Ez egy átmeneti lehetőség arra, hogy anyagilag megerősödjenek és tovább tudjanak lépni. 

Az önkormányzat előírja az ottlakóknak az előtakarékosságot erre az időszakra, vagyis valamilyen lakástakarékpénztárral szerződniük kell és havonta minimum húszezer forintot be kell fizetniük oda.

A piaci árnál jóval olcsóbban bérelhetik ezeket a lakásokat a pályázók, 136 forintért négyzetméterenként. Kis stúdiólakásokról van szó, ahol egy térben van a konyhasarok és a lakótér, mellette egy kis fürdőszoba, de arra pont jó, hogy önálló életet kezdjenek itt a fiatalok. 

2002 óta százötvenegy fiatal költözött be a fecskeházi lakásokba - írja az önkormányzat.

Pályázni július 16-ig lehet. A részletes pályázati kiírást és a pályázati adatlapot letölthetitek az önkormányzat oldaláról!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?