Kékesszürke színű lesz az időközi választási értesítő

Oszd meg másokkal!

A nyomda hétfőn kezdi meg az értesítők gyártását a november 23-ai újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztásra.
A pénteki névjegyzéki adatok alapján kezdik meg a nyomtatást a főváros 11-es számú (Újpest-Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében élő választópolgárok tájékoztatására. Az időközi választásra szóló értesítő színe kékesszürke lesz, hogy egyértelművé tegyék a választók számára, hogy az nem önkormányzati választással kapcsolatos tájékoztató. Az értesítőket október 6-ig kell postázni az érintett mintegy 78 ezer választópolgár számára.
   
A Nemzeti Választási Bizottság szeptember 12-én tűzte ki az időközi választás időpontját november 23-ára. A választáson indulni kívánó jelöltek számára az értesítés kézhezvételének legkésőbbi napjától, tehát október 6-ától lehet ajánlásokat gyűjteni.
   
Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, indulási szándékukat pedig október 20-áig lehet bejelenteni a választási bizottságnál.
 
Az első jelölő szervezet, a Magyar Liberális Párt (MLP) hétfőn nyújtotta be regisztrációs kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz; a testület egyhangúlag döntött a jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről. Az időközi országgyűlési képviselőválasztást Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kellett kiírni.
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek