Befektetőre váró fürdő története

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: magyarfurdokultura.hu)

Öt évvel ezelőtt zárták be az Újpesti Gyógyfürdő és Uszodát. Azóta a létesítmény kihasználatlanul áll, a tulajdonos főváros ugyan kiírt tavaly a hasznosítására pályázatot, de az eredménytelenül zárult.

Újpesten sokáig az 1900 körül épített Erzsébet Gőz- és Kádfürdőbe járhattak a lakosok fürödni. A fürdő állapota az évek alatt azonban annyira leromlott, hogy új létesítményt kellett építeni, amit 1974. november 6-án meg is nyitottak Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda néven. A fürdőnek nem volt saját vízbázisa, ezért a Széchenyi Gyógyfürdőből távvezetéken keresztül kapta a gyógyvizet. A fürdőben helyett kapott gőz- és termálfürdő, uszoda és kádfürdők sora. A tetején napozó területet alakítottak ki, és gyermek pancsoló medence várta a kicsiket.

Az évtizedek során azonban a gyógyvizet szállító távvezeték elöregedett, aminek karbantartása, valamint az épület fenntartása jelentős költséget jelentett a fővárosnak: Ezt az anyagi terhet már nem tudta vállalni a város vezetése ezért 2007-ben bezárta a fürdőt. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek