A hónap végéig kérhető a gázártámogatás

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szeptember 30-ig igényelhetnek gázártámogatást azok a nagycsaládosok, akik három vagy több gyermeket nevelnek.

A kérelmeket a Magyar Államkincstár bejelentett lakhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes igazgatóságához kell eljuttatni. A kedvezményt a kitöltött igénylőlaphoz csatolt utolsó havi gázszámla másolatával lehet igénybe venni. A kérelmet annak a nagycsaládos háztartásban élő személynek kell benyújtania, akinek a nevére a számla ki van állítva.

A Magyar Államkincstár közleménye szerint egyszerűsödnek a szabályok, így például nem kell átíratni a gázórát a családi pótlékot kapó személy nevére.

Ugyancsak könnyítés, hogy 2013. január 1-jétől a kérelem bármikor beadható lesz, amikor a harmadik gyermek megszületik vagy a háztartásba kerül. A kedvezményt visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet igénybe venni. Az ügyintézésre így – például újszülött esetén – a szülőknek több idő áll majd rendelkezésére.

A kedvezmény a jövőben – a jogosultsági feltételek fennállásáig – határozatlan időre jár, a kérelmet már nem kell évenként benyújtani. A kedvezményezetteknek 2013-tól csak az esetleges változásokat kell bejelenteniük.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?