Döntöttek: indulhat az aláírásgyűjtés az új munkaszüneti napról!

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a december 24-e munkaszüneti nappá tételéről, miután kedden a Kúria elutasította a kérdés hitelesítése ellen benyújtott jogorvoslatot. 

 

A választási bizottság egyhangúlag döntött a benyújtott kérdőív hitelesítése mellett június 6-án. A Bíró Zoltán magánszemély által benyújtott kérdés így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?".  

A bizottság határozata ellen bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be, arra hivatkozva, hogy a kérdés nem egyértelmű. A felülvizsgálati kérelmet a Kúria kedden bírálta el és érdemi vizsgálat nélkül elutasította, mert a kérelmező csak saját kezűleg aláírva, ügyvédi ellenjegyzés nélkül nyújtotta azt be.

Így a Kúria döntésével jogerőre emelkedett az aláírásgyűjtést engedélyező határozat. A szervezőnek 120 napja van összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek