Az egyik unokázós csaló egy 16 éves lány volt, a képen látható társát még keresik

Oszd meg másokkal!

Desktop
B. Szabinát még keresik a rendőrök (forrás: police.hu)

A rendőrök február 21-én egy kispesti lakásban elfogtak két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten. A módszerük az volt, hogy vezetékes telefonszámokat hívtak fel, majd a telefonáló a hívott fél rokonának vagy barátjának adta ki magát és azt mondta, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogvatartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a pénz átadására, az elkövetők elmentek a pénzért, vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan.

Az újpesti nyomozók megállapították, hogy az elkövetők 16 embert hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki. 

A rendőrök május 15-én több helyszínen is kutatást tartottak és mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat találtak. A nyomozók még aznap elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át.

Az újpesti nyomozók a lányt csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írja a police.hu. Egy 26 éves nőt is keresnek még: B. Szabina ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság miatt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek