A vízművek munkatársának adja ki magát az újpesti csaló

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép csak illusztráció

Trükkös csalóra figyelmeztet a Fővárosi Vízművek!

A Fővárosi Vízművek felhívja újpesti ügyfelei figyelmét, hogy a kerületben az utóbbi időben a társaság nevével visszaélő csaló tűnt fel.

Fokozott óvatossággal fogadjátok, ha bárki a Fővárosi Vízművek munkatársaként csönget be!

Mérőleolvasással kapcsolatban fontos tudni, hogy a lakásokban felszerelt mellékvízmérőket évente egy alkalommal, míg a családi házak fogyasztását mérő fővízmérőket féléves gyakorisággal olvassák le. Minden vízdíjszámlában feltüntetik a következő leolvasási időszakot, onnan érdemes tájékozódni!

Társasházi lakások esetében a közös képviselő is információval rendelkezik a várható leolvasásról. Emellett a több mint négy lakással rendelkező társasházakban plakátot is kihelyeznek, amelyen a leolvasás idejéről, a leolvasó nevéről és telefonszámáról is tájékoztatást adnak.

Leolvasáskor a vízművek munkatársa fényképet készít a mérőről, és elektronikus úton rögzíti a mérőállást a nála lévő készülékben. Ha a helyszínen bármilyen okból jegyzőkönyvet kell felvenni, elektronikus aláírást is kér az ügyféltől a PDA-készülékbe. 

A leolvasást az esetek túlnyomó többségében egy ember végzi, ez alól csak néhány rendkívüli eset kivétel, így például ha az aknafedlap rendkívül nehéz vagy veszélyes helyen található.

Minden munkatárs fényképes azonosító kártyával rendelkezik, amelyen neve, pozíciója, személyigazolvány-száma, aláírása, édesanyja neve és a kártya érvényességi ideje, valamint a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálatának telefonszáma is szerepel. Ezzel tanúsítja, hogy a társaság megbízásából és képviseletében jár el.  

A vízművek munkatársai soha, semmilyen indokkal nem kérnek, és nem vehetnek át pénzt az ügyfelektől! 

A Fővárosi Vízművek munkatársa sem személyes, sem telefonos adategyeztetéskor nem kér bankszámlával, bankkártyával kapcsolatos adatokat!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek